Friday, March 28, 2008

i know sometimes you want to die

jag är i göteborg. fyra våningar upp, med utsikt. enligt källor ser man till delsjön härifrån. på bussen ner spelade jag kungen och mådde illa. lyssnade på damien och tänkte på saker jag ska skriva en novell om. eller en roman om. alltså, nedan följer saker jag ska skiva en novell om: (eller en roman)

om att ligga i för tunna kläder på hård mark i en park en tidig morgon och lyssna på 9 crimes. just den där känslan mot ryggen, kyligt sval men torr sandbacke. och luften så avgastung och brusande men med lätt anstrykning av vår.

om att gå på en gata i största staden och känna dofterna där. avgaser igen, mullret från taxibilar. smaken av lätt bränd bagel och av krämig färskost. det är ljusare, varmare, mer högljutt och levande och större och bättre än allt annat. man kan nästan ta på stressen och avenyerna tar aldrig slut.

om svalor som flyger lågt och måsar som skränar högt. om att befinna sig ovanför taken under himlen. salt västkust i luften, söt smak i munnen, av cider och av hud. det går att bli berusad bara av att andas.

men just nu är det lite viktigare att skriva snygga jobbansökningar.

No comments: